Camping Le Ty Nadan
 

Camping Le Ty Nadan >

Zoeken & reserveren

  • nacht(s)
  • Wijzigen
  • Wijzigen

Een Castel kiezen :

Le Ty Nadan
(Nord-Ouest, )

LA SEMAINE DU GOLFE

A maritime and international event, a cultural and popular festival, in the magical framework of the "Little Sea" (Mor Bihan in Britton) Over one thousand of traditional and classic boats, divided up into coherent and identifiable flotillas, sailing every day and stopping in various ports and anchor points. The result: a "bursting" maritime festival, bringing alive the whole of the Golfe of Morbihan. It is the particular geography and the physical characteristics of this "small sea" (its islands and islets, the narrows which separates and protect it from the high sea, the tides, the currents and counter-currents, the choppy waters), which determinates and rhythm the whole nautical programme.
Date : du 22/5/2017 au 28/5/2017

Manoir de Kernault

Tijdens een landelijke wandeling rond een landhuis uit de 15e eeuw waar Kernault u voor uitnodigt, zult u koeien, schapen en trekpaarden tegenkomen. Kernault is niet alleen een mooi voorbeeld van de evolutie van een landhuis door de eeuwen heen, het is ook 30 hectare om in alle seizoenen te ontdekken. Bretonse trekpaarden, Schotse koeien en Ouessant-schapen leveren een ecologische bijdrage aan het onderhoud van het park. Liefhebbers van de natuur en van planten zullen verrukt zijn van het bos bij de tuin en bij de omloop, van het bos van de gevleugelde slang en van de boomgaarden met ciderappelbomen. In het landhuis van Kernault zijn er het hele jaar tentoonstellingen en activiteiten rond de gesproken taal en legendes. Het landhuis van Kernault dat in de 15e eeuw is gebouwd, draagt nog steeds sporen van gotische architectuur (het huis uit de 16e eeuw, een schuur met een houtskelet uit de 17e eeuw en de grote kasteelzaal uit de 18e eeuw).
Date : du 24/5/2017 au 4/9/2017

ANWB Top camping 2017

Wij zijn één van de weinige campings met 5 sterren, en dus behoren wij tot de groep ANBW TOP camping. Wij zijn dus één van de beste campings in Europa! We vinden het echt enorm leuk dit met jullie te delen.
Date : du 24/5/2017 au 5/9/2017

THE GUARDIAN 2017

The Ty Nadan has been selected as one of the 20 best family campsites in Europe for 2017
Date : du 24/5/2017 au 5/9/2017

ADAC 2017

We zijn erg blij de prijs "SUPERPLATZ 2017" gekregen van ADAC, met u te delen
Date : du 24/5/2017 au 5/9/2017

La cité de la voile

Een interactieve rondleiding gewijd aan bootraces, aan de beste schippers en hun boten, een tocht op zee. Net echt! Treed bij Lorient binnen op een plek die voor Frankrijk uniek is en ontdek de wereld van het zeezeilen in het kielzog van de wedstrijden en overwinningen van Erici Tabarly, deze bijzondere zeiler en architect die bijna alles heeft uitgevonden over het moderne zeil. Een drie uur durend bezoek, met filmmanipulaties en fascinerend voor liefhebbers van de zee, van het zeilen en van zeilers. In de Cité de la Voile Eric Tabarly kunt u manoeuvres uitvoeren, zeilen hijsen, in de dynamische simulator de sensatie van het zeilen ervaren en badend in beelden en geluid de strijd aangaan met de krachten van de oceaan, uw eigen zeilboot ontwerpen, virtueel aan boord gaan van een catamaran en wedijveren met de beste schippers van de wereld … Wilt u nog meer beleven? Klim aan boord van een gemeenschappelijke zeilboot in de haven van Lorient om te ervaren hoe de wind greep krijgt op de zeilen en hoe de romp glijdt over het water. En mis dit jaar niet de tentoonstelling «Skipper du ciel… L'aventure des voiliers volants».
Date : du 24/5/2017 au 4/9/2017

Open vanaf 24/05/17

Le Ty Nadan gaat open op 24 mei 2017.
Date : du 24/5/2017 au 4/9/2017

Gratis Overnachtingen

Van 24/05/17 tot 1/07/17: 7 nachten verblijven = 5 nachten betalen.Deze aanbieding niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
Date : du 24/5/2017 au 30/6/2017

the green key

Labeled since 2013. The Environment and Ty Nadan ? Environmental policy Since its creation, Ty Nadan is wary of respecting the environment. Situated in a « Natura 2000» zone, everything is put in place to preserve the balance of nature and its beauty. Environmental policy o Integrate accommodation in a wood environment o Maintain natural shade on the mobile homes Also, plants requesting little water are used as well as limiting the flower watering in the evening. ? Energy management o In the mobile homes, we replace the used light bulbs with low energy bulbs. o Water meter reading, and we have installed intermediary meters to detect any leakages. o Purchases of A class or A+ class devices ? Waste management o Recycling bags o Installment of compost boxes in partnership with CALICOT o Used battery collection at the site shop o Use of Eco labelled products o Purchase of durable products ? Environmental awareness o Organized walks and bike rides with a guide, to discover the local flora and wildlife. o Bike hire to limit car use o Use of buses for the canoe trips
Date : du 24/5/2017 au 4/9/2017

Pont-Aven

Dit charmante dorpje ligt verscholen in de groene inham van de rivier l'Aven temidden van een groots lumineus landschap, trekpleister van schilders, kunstenaars, schrijvers en dichters. Zeker een bezoekje waard : de "Schilderswandeling" en de ambachtelijke biscuit fabriek van Pont-Aven.
Date : du 24/5/2017 au 4/9/2017

Les vieilles charrues

Geniet van het Festival 'les vieilles charrues' in CARHAIX van 13 tot en met 16 juli 2017. Hoewel het programma van de Vieilles Charrues er elk jaar weer anders uitziet, houdt het festival al 20 jaar hetzelfde vanzelfsprekende recept in ere, gebaseerd op eclectische gezelligheid, grote namen en opkomende sterren. Vijf podia, 80 artiesten, 230.000 toeschouwers … De Mont d'Arrhée is een verplichte halte! Naar analogie van het franse spreekwoord “In oude potten wordt de beste jam gemaakt”, worden tijdens de Vieilles Charrues de beste concerten gegeven. Grenzend aan de rimboe van de Finistère begint het festival elk jaar weer met hetzelfde nummer waar niemand genoeg van krijgt. Een refrein waar tieners in de pop-puberteit dol op zijn, maar ook oude rockers met een klein hartje die nog steeds fans zijn van de Franse chanson.
Date : du 13/7/2017 au 16/7/2017

Festival van Cornouaille

Het festival van Cornouaille, gewijd aan de diversiteit en de rijkdom van de Bretonse cultuur, is nog steeds een hoorn des overvloeds. Het evenement is bijna negentig jaar jong en levendig. Concerten, allerlei activiteiten, wedstrijden om de beste bagadou, blazers of dansers aan te wijzen… En de grote zondagse optocht, waar iedereen in traditioneel kostuum aan deelneemt. Dat is het Festival van Cornouaille. Elke zomer vibreert het historische hart van Quimper een week lang op het Keltische ritme, geheel tot genoegen van de 250.000 bezoekers. Dit grote feest heeft nooit teleurgesteld sinds 1923. In die tijd liepen de knappe meisjes van Concarneau, Quimper en Pont-Aven trots in de optocht mee in traditioneel kostuum.
Date : du 18/7/2017 au 23/7/2017

Interkeltisch Festival van Lorient - augustus 2017

Elke zomer stromen ongeveer 700.000 mensen uit alle windstreken naar de Keltische grond van Lorient voor het Festival Interceltique. Van Galicië tot Schotland komt de elite onder de Keltische muziek naar Bretagne, om hier samen te genieten en hun goede humeur te delen. Elk jaar is het hetzelfde! Sinds 1971 gaat er geen maand augustus voorbij zonder dat het festival in een grote bagad (jamsessie) eindigt. Of het wordt een grote sirene van bombardes. En toch klaagt niemand, integendeel. Meer dan 700.000 liefhebbers krijgen stelselmatig een Keltisch hart. Daarom volgen ze de grote parade van de Keltische volkeren, de inter-Keltische nacht in het Stade du Moustoir of bij de vissershaven. Zelfs als het niet regent zijn de pibrochs en gaïta's (Schotse doedelzakken) altijd van de partij en zorgen voor een vrolijke sfeer. Het festival brengt ongeveer 200 voorstellingen en 5.000 artiesten … De toeristen waarderen deze exotische sfeer, terwijl de inwoners van Lorient zich volop inzetten voor dit hoogtepunt van de Keltische cultuur. “Ik speel doedelzak tot de akkoorden mij uitputten zegt u?” Het festival van Lorient is met zijn veertig jaar misschien grijs, maar nog steeds piepjong.
Date : du 4/8/2017 au 13/8/2017

Festival des filets Bleus

Het feest van Les filets bleus is meer dan een eeuw oud en biedt Concarneau elk jaar de gelegenheid voor een terugkeer naar zijn wortels. Een Bretonse optocht met kostuums, dansen en spelen, kleurrijk en zonder conserveermiddelen. Mensen komen er uit nieuwsgierigheid, om deel te nemen aan de shows vol velours, satijn en kant. Om de sleutels van de Bretonse strijd in ontvangst te nemen, de eerste stappen te doen in een Keltische dans of het “jeu de palets” te proberen. En natuurlijk om de verkiezing van de Koningin van het feest bij te wonen onder de jongedames uit Concarneau. Het is moeilijk voor te stellen dat dit verfrissende feest al meer dan honderd jaar oud is! Indertijd werden de kades van Concarneau elke zomer bedekt door de blauwe netten die gebruikt werden voor de sardinevisserij. In 1905 besluit heel Concarneau elkaar te helpen in een viscrisis door het feest van de Filets bleus op te zetten. Dit kleine evenement in de Finistère is blijven groeien en is nu een onmisbare datum geworden in de Bretonse traditie.
Date : du 15/8/2017 au 20/8/2017

Segway

NIEUW Met onze Segway® speciaal aangepast aan elk gebied, kunt u moeiteloos de Bretonse kust ontdekken. Bekijk de verschillende baaien, rol langs de stranden van le POULDU, en ontdek de verborgen schatten van de regio. (+ 12 jaar en min. 45 kg). Duur van deze sessie is 45 minuten.
Date : du au

Natura 2000

Registreren op onze site Natura 2000 daar waar de natuur nog wild is.
Date : du au

De archipel van Glénan

Tickets te koop bij de receptie om het eiland te bezoeken.Zeven eilandjes rond een binnenzee met kristalhelder water, witte zandstranden … Nee, u bent niet op de Canarische eilanden maar in Bretagne! Deze archipel bij Concarneau heeft heel veel weg van het paradijselijke landschap van een tropisch land. Als u in de buurt bent, moet u zeker een bezoek brengen aan Glénan. Van juni tot en met september kunt u vanaf Bénodet, Concarneau, Loctudy, Pors-la-Forêt en Beg Meil met de boot naar Saint-Nicolas. Een leuk idee voor een dagtocht, maar je kunt er ook iets langer verblijven. De archipel beschikt namelijk over een hostel. Omdat er echter een beperkt aantal bedden is, kunt u er maximaal 3 nachten verblijven. In de zomer vindt u er ook restaurants, een duikschool en een beroemde zeilschool. Ter plaatse kunt u kiezen voor een rondleiding over het eiland of voor een tocht op een boot met een doorzichtige bodem om de onderwaterwereld te bewonderen. Het water op Glénan is bekend om zijn paradijselijke stranden, maar ook om zijn internationale duikschool en het wereldwijd bekende Centre Nautique. Maak van de gelegenheid gebruik en volg een introductieles. U kunt ook een wandeling maken om het eiland of naar de top van het eiland Saint-Nicolas lopen. U kijkt daar uit over de binnenzee (de Chambre genoemd) en de schitterende kust.
Date : du au

Groix Island

Reduction for crossing for our guests. Na een overtocht van drie kwartier komt u aan in Groisillon, klaar om de steile fietspaden te trotseren, van gegrilde sardines te genieten en mee te zingen in wat nu een cultcafé is geworden. In een dorp met lage huizen of in een baai met helder water zult u de juistheid kunnen vaststellen van het spreekwoord "Qui voit Groix, voit sa joie" (Wie Groix ontdekt vindt zijn geluk). Een schitterende “steen” Op 6,5 kilometer van Lorient strekt Groix zich uit over 8 bij 3 kilometer. Het ruige en woeste westen verschilt van het vriendelijker oosten met zijn stranden en bossen. Het schiereiland is voor geologen die zich vergapen aan de 60 soorten mineralen, waaronder de zeer zeldzame blauwe glauconiet, een natuurwonder. De megalieten zijn het bewijs van een zeer oude menselijke beschaving. Maar het zijn de zeelieden van de Indische Compagnie en de tonijnvissers die het schiereiland welvaart en karakter hebben gebracht.
Date : du au

Pont Scorff Zoo

Kortingen en kaartjes te koop bij de receptie.Het is niet gebruikelijk om in Bretagne een leeuw te horen brullen. Gelukkig is dit zeldzame genoegen voor iedereen toegankelijk in het dierenpark van Pont-Scorff. Meer dan 600 dieren van 120 verschillende soorten uit de hele wereld lopen half-vrij rond in het kleine tropische paradijs van Pont-Scorff. Het dierenpark is bijzonder nauw betrokken bij programma's voor het behoud en fokken van bedreigde diersoorten en telt onder haar bewoners zulke verschillende soorten als nijlpaarden, giraffen, panters, wolven en lemuren. U zult hier zelfs een paar witte leeuwen ontmoeten, de vedetten van het park. De hele dag lang kunt u bovendien dressuurshows, met humor en acrobatie bijwonen. Als de papegaaien, zeehonden en zeevogels hun mooiste toneelkostuum aantrekken glinstert de piste in de ogen van de kinderen.
Date : du au

Sous-marin Flore : un musée interactif au Pays de Lorient

Bezoek dit jaar Flore, de onderzeeër die in 1989 is ontwapend, en beleef de geschiedenis van de 20e eeuw gezien vanuit Lorient. Nieuw dit jaar: de onderzeeër Flore die in de voormalige marinebasis in Lorient ligt, is open voor het publiek. De Flore is een voorbeeld van 50 jaar militaire geschiedenis in Lorient en wordt als cultureel en educatief object gebruikt. In een deel van de voormalige basis is een permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan de geschiedenis van de marinebasis, aan de mannen en aan de schepen, waarna u de onderzeeër kunt bezoeken. Beleef met geluid en foto's het leven van de onderzeeboot mariners en zie hoe deze mysterieuze onderwaterboten functioneerden. Tijdens uw reis wordt u ook geconfronteerd met de geschiedenis van de 20e eeuw, gezien vanuit de strategische haven van Lorient. Met een audiogids beëindigt u uw bezoek in de gangen van de onderzeeër Flore: u beleeft hier met de voormalige onderzeebootmariniers en hun vele verhalen een onvergetelijk moment ...
Date : du au

Fermer X Teruggebeld worden binnen 48 uur
Bevestigen

* verplichte velden